Emotionele Intelligentie

Waarover gaat het?

Emotionele Intelligentie of EQ is de mate waarin je emotioneel vaardig bent door middel van zelfkennis en sturing, empathisch vermogen en communicatieve vaardigheden.

Een hoger EQ stelt je in staat jezelf te sturen in de richting van je doelen

  • zonder gehinderd te worden door vervelende emoties en gedachten.
  • het laat je toe om op een hoog niveau empathisch te reageren waarbij je de gedachten en gevoelens van de ander in kaart kan brengen om weerstand te voorkomen of om te buigen. Tevens weet je hoe jezelf bij te sturen.
  • tenslotte creëert het de mogelijkheid om op een effectieve en relatieversterkende wijze te communiceren met anderen in diverse contexten en rollen (vb. leidinggevende, leverancier, aankoper, collega, conflictbemiddelaar, loopbaanbegeleider, coach…)

 

We trainen je in elk van deze onderdelen en bieden daarbij een onderliggend verklarend model voor (elk) menselijk gedrag.

Wat kan je er mee?

Waaruit bestaat het?

EQ bestaat uit 4 kwadranten

Zelfkennis

Anderkennis

Zelfmanagement

Relatiemanagement

Wil je graag het volledig overzicht van het EQ kwadrant raadplegen klik dan op volgende link Centraal Model

Dit Centraal EQ Model wordt onderbouwd met een verklarend gedragsmodel ontwikkeld door G.Belis. Het is de basis voor optimaal presteren, interageren en communiceren. Het is dan ook een training die voor iedereen nuttig is, van de receptionist(e) tot de CEO.

Daarenboven is het verhogen van het EQ de basis van welzijn op de werkvloer. Elk welzijnsbeleid moet eigenlijk vertrekken vanuit deze premisse.

Voor wie is het?

Welke nazorg bestaat er?

Zoals in al onze programma’s kunnen de deelnemers beroep doen op onze helpdesk, waarbij een U-Count! consultant helpt bij concrete cases.

Om je te helpen deze vaardigheden nog beter eigen te maken bieden we  een digitaal opvolgingstraject waar deelnemers gedurende een maand tips & tricks krijgen via video en mail.

Wil je het EQ van je medewerkers verhogen?

Wij zorgen voor het welzijn van iedereen